ylapalkki.JPG (19074 bytes)

Etusivu

Alkusanat

Killan toiminta

Jäsenet

Perhot

Kuvagalleria

Koillismaan Kalastusfoorumin keskustelut

Uraaniasiaa

Kalakisat

Vieraskirja

Linkit

Arkisto

Arkisto

*****Siirretty 18.7.2010 *****

VAELLUSKALAT PALAAVAT IIJOKEEN -HANKE PALKITTIIN VAELLUSKALOJEN PUOLESTA -KIERTOPALKINNOLLA

Siilasmajan Kilta ry haluaa tällä "Vaelluskalojen Puolesta" kiertopalkinnolla kannustaa eri tahoja tekemään töitä Suomen vaelluskalojen statuksen parantamiseksi, kestävän kalastuskulttuurin edistämiseksi ja lohijokien tilan parantamiseksi. Tarkemmin lehdistötiedotteessa.

vaelluskalat2009.jpg

http://www.lohiadressi.fi/

**********

Harjuksen Valtakunta -luento 21.3.2009

Suurin Lohi 2008
PowerPoint -diaesitys (5 MB)
Kuusingilta suursiika, harjusta ja pari nousutaimenta, Oulangalta näköhavaintoja--> Katso lehdistötiedote

*******

Katso suurempana galleriassa!

*****Siirretty 3.8.2009 *****

Siilasmajan Kilta ry palkitsi saamamiehiään ja valitsi toimihenkilöitä--> Katso lehdistötiedote

*****Siirretty 15.2.2009 *****Killan Taimen -patsaan pokkasi Olli-Pekka Hiltula 7,2 kg Heinäniemen suurtaimenellaan
--> Katso kuvat

*****Siirretty 8.2.2009 *****

Vaelluskalojen puolesta

Siilasmajan Kilta ry palkitsi LOHIADRESSIN Suomen vaelluskalakantojen puolustamisesta ja niiden statuksen nostosta Lapin vapaa-ajankalastajien vuosikokouksessa. Tarkemmin liitteessä.

vaelluskalojen-puolesta-pal.jpg

Kuvassa vasemalta lukien Jaakko Ylitalo (Villilohi ry), Antti Sorro (Lapin vapaa-ajankalastajat ry), Seppo Frantti (Tornio- ja Muoniojokiseura ry). Palkinnon luovutti Siilasmajan Kilta ry:n hallituksen puolesta vpj. Mika Flöjt. "Vaelluskalojen Puolesta" -kiertopalkinnon toteutti käsityömestari Raimo Pankkonen.

"Lohi pinnalla Lapin Vapaa-ajankalastajien kevätkokouksessa"

http://www.lohiadressi.fi/

*****Siirretty 18.3.2008 *****

Kalastuskausi käsillä!

Sääntömuutokset kausi 2007:

Kuusamon taimenjoet avautuvat 1.6. ja kalastuskausi jatkuu elokuun loppuun. Taimenen alamitta on noussut 60 cm:iin ja Kitkajoen taimenkiintiö on laskenut 3 kalaan. Ns. viikkorauhoitus on poistunut kaikilla jokialueilla.  Kuusamon Uistinseura ja Siilasmajan Kilta järjestävät:

Kuusamon JokikalastusCUP 2007

Kiltalaiset toivovat, että kalat nousee ajallaan ja kalastuskausi 2007 tulee olemaan onnistunut vielä puhtaissa Koutajoen vesistön vapaissa koskissa. 

****

Jos kelle ei ole vielä selvennyt Kuotajoen vesistön (Oulanka, Kitka ja Kuusinki) jokien arvo, niin tulisi hänen kyllä perehtyä koskisotien historiaan ja Reino Rinteen ajatuksen juoksuun - sillä hänen ja monen muun Koillismaalaisen yhteisponnistuksena vielä virtaa vapaana ja puhtaana niin Jyrävä kuin Kiutaköngäs.

Mutta ei elämää ilman haasteita.. jälleen on aika sen, kun koillismaalaisten, kuusamolaisen miehen ja naisen on aika nousta vastustamaan muualta tulleita uhkia puhtaille, vapaille vesillemme. On aika sanoa jälleen ei rahanmammonan lupaajille ja nostaa arvoon se, julkisesti, minkä Reino Rinne ja muut jo vuosikymmeniä sitten ymmärsivät!

Koillismaan luonto ja sen puhtaat kalaisat kosket ovat arvokkaampia kuin hetkellinen rahallinen mammona, sillä puhtaat vedet ja vaarat tulevat antamaan koillismaan ihmisille pitemmän päälle paljon enemmän, kuin mitä kaivosyhtiö voi koskaan antaa!!

*****Siirretty 26.7.2007 *****


SUURIMMAT SÄÄNTÖMUUTOKSET KAUDELLE 2006:

Taimenjokien ns. viikkorauhoitus muuttui alkavaksi maanantaina 18.00 alkaen ja loppuvaksi tiistaina kello 18.00.

Yleiseksi tiedoksi, että
Kuusamon kalastusalueen syksyn 2005 päätöksellä on 50cm taimenen alamitta voimassa kaikissa Kuusamon vesistöissä: puroissa, joissa ja järvissä! 

Wanhoja Linkkejä ja
kauden 2005 tarinoita:

PeltiHeikin Isomus
Turistin Unelma

Kuvagalleria 2005
Kalastuskauden päättäjäiset 2005

*****

Killan kalastuskauden päättäjäiset pidettiin juuri ennen lumipeitteen saapumista Ismo Hämäläisen erämökillä Kitkajokivarressa. 

Syysilta kului leppoisasti saunoen ja kesän kalakuvia katsellen. Perinteikkäästi kesäkauden päättäjäisissä muistettiin killan kauden toimijoita ja suurkalojen saajia.

ihmettelyä

Jaossa oli siis legendaarinen taimenpatsas, suuri harri ja "pikku kojamo" lohisarjan kiertopalkinto. 

patsas

Killan kesän toiminnasta palkittiin Kuusingin Kuningastaimen kilpailunjohtaja Jouko Niikkonen. Kilta onnitteli myös 50 v. "epävirallista Jyrävän Isäntää" Pelti$Heikkiä.

Harri-siika -patsaan voitti Janne Aikio 49cm Kuusingin harjuksellaan. Pikku-Kojamo lohisarjan voitti Ismo Hämäläisen ja Ari Kukilan venekunta 12.6kg Tenon lohellaan ja Herrasmieskalastaja Eero Skogin muistopalkinto luovutettiin ikämies kunniajäsenelle Paavo Parviaiselle. Killan tavoitelluimman kiertopalkinnon taimenpatsaan vei suurtaimenkalastaja Ari Kukila 7.2 kg Kitkajoen taimenella.

kukilanIsomus

Kukilan "Kultakala"

Kiltaiset totesivat kalastuskauden olleen kokonaisuudessaan haasteellinen kesän kuivuuden johdosta, mutta silti monta mielenpainuvaa tarinaa kerkesi kesän aikana syntyä mm. "Riekin uimalla perään" ja "Älä kysy toista kertaa" tarinat...

Kiltalaisten joulutoiveissa onkin päällimmäisenä luminen talvi ja tulviva kevätkesä. Sitä uutta "haaveiden täydellistä" kalakesää ootellessa aika kuluu töissä, siikapilkillä ja perhonsidonta- ja vaapuntekoverstaissa.


 kaikesta, ja ehkäpä juuri siitä huolimatta, onkin muistettava erään laulun* sanat:

"Nostappa siten hattua tai toti, kaikesta kallein on Kitkajoki!"

- Kiitos kaudesta Kitkajoki! -

*
Kitkajoki -laulu: sanoitus Jari Mattila ja sävellys Kari Alajuuma. Ensiesitys tapahtui killan 10 -vuotisjuhlissa 2002.

***
siilasmajankilta@koillismaa.fi
alapalkki.JPG (8562 bytes)